Årets kanske svåraste bortamatch ute på Styrsö kunde haft bättre förutsättningar.
Nikki fick sätta på sig handskarna och visa sina färdiheter i målet.
Vi ställde upp som följande:
Nikki - Kalle, Petter, Kevin, Jonas Ö - C-M, Jacob, Eric A - Jompa, Ferna, Jesper
På bänken började Jens, Mats, Gustav
Debut i a-laget för Jesper och Gustav och årsdebut för veteranerna Jens och Mats.
I.o.m. att Nikki fick stå i mål hade vi bara 3 backar, Kalle svarade att han hade spelat back lite förut och
det visade sig att han kan komma att slåss om en backplats i höst.
Lite osäkra på hur vår nybildade backlinje och målvakt skulle fungera öppnade vi med ett lågt försvarsspel och
lät Styrsö föra spelet. Styrsö hade svårt att skapa något ofta kom det långbollar som vi enkelt kunde ta hand om. Det kom några skott utifrån men inga som var speciellt farliga.
Vi skapar inte några farligheter heller förutom ett inkast från Jesper där Ferna och Eric A fick skottläge vid stoplen men hade ingen vinkel att få in den. I mitten av halvleken kommer en långboll där en Styrsöspelare vinner en nickduell och Kalle kommer lite sent in i situationen men ser ut att reda ut det när han halkar och Styrsö spelaren får fritt skottläge inne i straffområdet och placerar bollen otagbart för Nikki. Vi tar över spelet mer och Jacob på mitten börjar styra från mittfältet. Vi har ett par 'nästanlägen' men får inte till det sista.
I andra halvlek backar Styrsö ner och låter oss föra spelet. Vi har ett konstant tryck men har svårt att skapa de riktiga målchanserna. Vi kommer fram till straffområdet men sedan blir det lite för omständigt och Styrsö försvarar sig bra.
Styrsö kommer sällan till anfall och i stort sätt aldrig i närheten av vårt straffområde. De har 2 långskott som är
värt att nämnas. Ett som dyker ner nära stolpen som vållar Nikki lite problem men han stöter ut den till hörna.
I slutet kommer ett långskott från ca 35 meter som tar i överkanten av ribban.
Vi trycker på och har ett par lägen men skotten blockeras eller går rakt på målvakten.
Matchen slutar 1-0 till Styrsö. Tycker det var en typiskt 0-0 match där båda lagen hade svårt att skapa chanser.
Positivt var att försvarsspelet fungerade igen efter det försvarsmässiga kattastofen mot Fiskebäck i förra matchen (främst 1:a halvleken).
Nu var dagens Styrsö inte i samma klass som Fiskebäck men samtidigt hade vi många borta.
Vårt problem är som många gånger tidigare anfallsspelet runt straffområdet. Vi spelar många gånger bra ute på plan men är inte tillräckligt bestämda i straffområdet.
Nu väntar nästa svåra bortamatch på Knippla innan vi kan ta sommaruppehåll.